Trilye Restaurant
 

TRİLYE

2002 tarihinde kurulan Trilye Restoran, doğanın sunduğu en kaliteli deniz ürünlerini geniş bir konseptte konuklarıyla buluşturuyor. Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez tarafından işletilen Trilye Restoran, “Sağlık için balık ye, balık için Trilye” sloganıyla yılın her günü hizmet veriyor.

Ankara Gaziosmanpaşa semtinde bulunan Trilye, Kuleli Sokak'taki yeni adresinde ağırlıyor konuklarını. Sağlığın ve lezzetin ön planda olduğu Trilye Restoran’da yerli, taze ve doğal mevsimsel ürünler damakları şenlendiriyor. 

Tanımlaması çok güç olan Trilye Restoran; insanların kendi evlerinde konuklarını ağırladığı bir yer mi, gurme bir mekan mı veya güvenilir bir gastro kulüp mü, hangisi olduğuna ancak yaşayınca karar verebilirsiniz.

Uluslararası birçok kalite ödülüne layık görülen Trilye Restoran’da av yasağına ve deniz balıklarının avlanabilir kalibrede olmasına çok dikkat ediliyor.
Emekli bir subay olan Süreyya Üzmez, gastronomiye uzun yıllardır ilgi duymaktadır. Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra açmış olduğu Trilye Restoran ile ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran Süreyya Üzmez, dünyadaki gastronomi alanındaki gelişmeleri yakından izlemek için sık sık seyahat etmekte ve yenilikleri takip etmektedir.

Trilye Restoran’ın bir deniz ürünleri lokantası olarak kısa sürede ülkemizde ve dünyada ilgi görmesi üzerine, bilgi ve deneyimini yazılarıyla ve yayınlarıyla da toplumla paylaşmaya yönelmiştir. Bu doğrultuda, üç aylık gusto dergisi Trilye’yi çıkarmaktadır. Gurme-yazar Süreyya Üzmez, Milliyet Gazetesi Cadde ekinde pazartesi günleri “Lezzetin Rotası”, Ankara ekinde pazar günleri “Kaptan Gusto” adlı köşesinde yazılar kaleme almaktadır.

2011-2012 yayın döneminde TRT HD’de “Balık Ankara’da Yenir” adlı programı, 2013 – 2014 yayın döneminde ise TRT Türk’te “Dünyanın Türk Şefleri” adlı programı hazırlayıp sunmuştur.

Türkiye Mutfak Profesyonelleri Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Chaine des Rotisseurs ve TÜRYAK üyesi olan Süreyya Üzmez’in Trilye’nin Balık Sevdası ve Trilye’nin Meze Yolculuğu adlı iki kitabı bulunmaktadır.
  • Trilye'nin Balık Sevdası

    Trilye'nin Balık Sevdası

    Bu kitap balıkları, deniz ürünlerini tanıtmak, sevdirmek ve çocukluktan itibaren insan yaşamındaki önemini vurgulamak için kaleme alındı. Yazarın kendisi de çocukluğundan itibaren bir tutku olarak denize ve balığa yakın oldu. Bu yakınlığını şimdi de başkalarıyla paylaşmak için çalışıyor. Yarattığı “Trilye’nin Balık Sevdası”nı anlatıyor. Kupkuru tarifler yok bu kitapta sadece; özel olarak çekilmiş nefis fotoğraflar eşliğinde deneme tadında metinler de var. Çünkü, Süreyya Üzmez gurme olduğu kadar yaşamın renklerini tanıyan ve aksettiren bir yazar aynı zamanda. Ülkemize ve denizlerimize bir de onun gözüyle bakalım, neler göreceğiz? Bu kitap, şimdiye kadar benzer konuda ortaya konulanların en iyisi ve özgünü.

  • Trilye'nin Meze Yolculuğu

    Trilye'nin Meze Yolculuğu

    “Yorulduk aynı mezelerden dedim; ama bıktık, sıkıldık, demedim… Lodosta yakalanmamış, Boğaz girişinde veya Karadenizde tutulmuş büyük bir torikten yapılan lakerdanın, uskumru çirozunun, taramanın aynı nefasetini yüzyıllarca korumasını ve soframdan hiç eksilmemesini çok arzu ediyorum aksine… Kavrulmuş tuzlu leblebiden, dünyanın en uzun yemek listesini oluşturacak zenginlikte meze çeşitlerine kadar bir mönüyü başka bir ülke mutfağında bulmak zor.”

    Süreyya Üzmez, ikinci kitabı Trilyenin Meze Yolculuğu ile klasikleşmiş tatların dışında farklı lezzetlerle tanıştırıyor bizleri. Yepyeni meze tarifleri ile yolculuğunuz başlasın.

  • Trilye's Passion For Fish

    Trilye's Passion For Fish

    Trilye Restoran, Türkiye’nin her şehrinden ziyaretçilerin yanı sıra yabancı turistlerin, diplomatların ve büyükelçilerin de uğrak yeri. Trilye’nin Balık Sevdası kitabına balık ve deniz ürünlerine düşkün olan herkes gibi yabancı konukların da ilgisi çok olunca, İngilizce olarak da yayımlandı.